Menu

Új Magyar Zenei Fórum 2020

Új Magyar Zenei Fórum 2020

2020. október 11., 19.30

Müpa — Fesztivál Színház
Közreműködik:
a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
Vezényel:
Vajda Gergely
Támogatók:
A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapest Music Centerrel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Jegyárak: 2000 Ft

Müpa

Komor Marcell utca 1.
+36 1 555 3300

> i

Az Új Magyar Zenei Fórum 2020 zeneszerzőversenye 
Fotó: Kotschy Gábor / CAFe Budapest

Új Magyar Zenei Fórum 2020

A nagyzenekari kategória döntője, díjkiosztó és gálakoncert
  1. Zarándy Ákos: Csak tiszta legyen a forrás! – ősbemutató
  2. Horváth Balázs: a 6. és a 8. tétel – ősbemutató
  3. Láposi Dániel: Metamorphommage – ősbemutató
  4. Dobri Dániel: PentaTones for Orchestra – ősbemutató

Az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenye a fiatal és középgenerációhoz tartozó komponistanemzedék számára kivételes lehetőség, hogy nagyobb előadó-apparátusra írt műveikkel a nagyközönség elé lépjenek. A verseny elsődleges célja, hogy új darabok megalkotását ösztönözze és támogassa, és tartós együttműködést alakítson ki a szerzők és a zenekarok között. Az elmúlt években Varga Judittól Horváth Balázsig, Tornyai Pétertől Balogh Mátéig, Sáry Bánktól Dargay Marcellig, Bella Mátétól Sándor Lászlóig, Zombola Pétertől Dinyés Dánielig – és a sor messze nem teljes – a zsűri olyan komponistákat díjazott, akik mára kortárs zenei életünk megkerülhetetlen szereplőivé váltak.
A nagyzenekari kategóriában – Bartók Béla halálának 75. évfordulója előtt tisztelegve – a zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyekben szerepel Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című műve első tételének fúgatémája, vagy a pályamunkát ez a fúgatéma ihlette.

Programok

© 2021 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – Budapest Brand Nonprofit Zrt.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.