Menu

Jadviga és Psyché

Jadviga és Psyché

2020. október 19., 19.30

Budapest Music Center — Koncertterem
Közreműködik:
Bodrogi Éva, Bognár Szilvia – ének, Vizeli Máté – hegedű, brácsa, Ölveti Mátyás – cselló, Szokolay Dongó Balázs – fúvós hangszerek, Lukács Miklós – cimbalom
Narrátor:
Závada Pál
Hangszerelés:
Vizeli Máté
Művészeti vezető:
Gryllus Samu
Rendező, dramaturg:
Harangi Mária
Támogatók:
A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapest Music Centerrel közös programként, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.

Jegyárak: 2900 Ft

Budapest Music Center

Mátyás utca 8.
+36 1 216 7894

> i

Bognár Szilvia 
Fotó: Falus Krisztina

Jadviga és Psyché

A magyar irodalom két nagy hatású női karaktere, Psyché és Jadviga Weöres Sándor és Závada Pál irodalmi gyermekei. Nagy társadalmi változásokat hozó korszakokon átívelő életútjaik közös gyökerei a társadalom legmagasabb és legmélyebb rétegeit szövik át. A két nő személyiségében éppen úgy keveredik a városi és a népi világ, mint ahogy a két énekesnő, Bodrogi Éva és Bognár Szilvia zenei hátterében a klasszikus kortárs zene és a népzene.
Egymással párbeszédben hangzanak el Palya Bea és Gryllus Samu erre az estre hangszerelt Psyché-dalai, illetve ősbemutatóként Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás Jadviga-dalai. Két külön történelmi háttér, két megedzett sors, két szerelmi történet találkozik a színpadon. A dalciklusok a lelket faggatják, az emberi psziché rejtett zugait térképezik fel: a szerelmes, szenvedő, boldog, bolondos, őrült nők titkait.

Programok

© 2021 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – Budapest Brand Nonprofit Zrt.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.