Menu

Gangaray Dance Company: AGORA II – bemutató

Gangaray Dance Company: AGORA II – bemutató

2020. október 22., 19.00

Nemzeti Táncszínház — Nagyterem
Zene, fény:
Hámor József
Jelmez:
Maday Tímea Kinga
Technikai munkatárs:
Pető József
Koreográfus, rendező:
Hámor József
Támogatók:
Az előadás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Nemzeti Táncszínházzal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Kortárs Táncművészetért Alapítvány, COTEDA Kortárs Táncművészeti Nonprofit Kft., HERITAS Tőkebefektetési tanácsadó Kft., Gumitégla Kft., Szerencsejáték Zrt.

Jegyárak: 2500 Ft, 3000 Ft

Nemzeti Táncszínház

Kis Rókus utca 16–20.
+36 1 201 4407

> i

Gangaray Dance Company: Agora II 
Fotó: Mészáros Csaba

Gangaray Dance Company: AGORA II – bemutató

Resurrection (Feltámadás)
  1. Előadják: Albert Réka, Bali Boglárka, Baumgartner Krisztina, Fekete Zsófia, Kovács Enikő, Maday Tímea Kinga, Mangi Kornélia, Széki Zsófia, Tóth Laura

Darabjaiban a minőségi kortárs táncot állítja főszerepbe Hámor József, konkrét történetmesélés nélkül a test sokszínűségére, zene és tér kapcsolatára fókuszál. Ez a narratíváktól mentes forma a mozdulat kifejezőerejével képes új világokba repíteni a nézőt.
„Az agora az ókori görögök megszentelt kommunális tere. A portugál nyelvben azt jelenti: most. Számomra egy olyan szakrális hely, ahol a közösség hite, ideológiája, szenvedélye és reménye egységbe fonódik, és ezt az egységet a tánc nyelvén fejezik ki. A »tiszta tánc« erejével élve kívánom megalkotni az AGORA-trilógia második fejezetét, melynek gerincét kilenc magasan kvalifikált női táncművész alkotja, köztük a 2020-ban a legjobb női táncos díját elnyerő Maday Tímea Kinga. A darab középpontjában tehát a nők sokszínűsége, ereje és elesettsége elevenedik meg a művészi fizikalitás és a szuggesztív előadásmód segítségével.” (Hámor József)

Programok

© 2021 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – Budapest Brand Nonprofit Zrt.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.