Menu

HÉJANÁSZ – Ady. Léda. Párizs.

HÉJANÁSZ – Ady. Léda. Párizs.

2020. október 16., 19.00

KuglerArt Szalon
Ady Endre:
Bárnai Péter
Diósyné Brüll Adél, Léda:
Pokorny Lia
Társrendező:
Surányi András
Rendező, forgatókönyv:
Szederkényi Olga
Támogatók:
Az előadás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a KuglerArt Szalon közös programja.

Jegyárak: 3300 Ft

KuglerArt Szalon

Sütő utca 2.

> i

HÉJANÁSZ – Péter Bárnai és Porkorny Lia 
Fotó: Kiss Richárd

HÉJANÁSZ – Ady. Léda. Párizs.

#kapucsengő
  1. Ady Endre: Bárnai Péter
  2. Diósyné Brüll Adél, Léda: Pokorny Lia

A felolvasószínházi előadás a költő életének azt a kilenc évét (1903–1912) öleli fel, amely során múzsájával, Lédával levelek révén is kapcsolatban álltak. Ebben az időszakban skandalumokkal tarkított idillben éltek Párizsban, a Riviérán, Budapesten és Nagyváradon, és talán észre sem vették, hogy mindeközben milyen jelentős költői életmű született meg.
A darab a bennfentes adomázáson túlemelkedve nemcsak a magánéletre és a szenvedélyes szerelemre, hanem az életműre koncentrál, mely a kételyekből adódó rendszeres szakítások, a különélés és a távolság miatt torzzá dagadó érzelmek, az idegen kultúra hatása alatt megélt nemzeti érzések, az elszigeteltség, valamint a nő és a férfi örök harcának erővonalai között bontakozott ki.
A KuglerArt Szalon intim atmoszférája és nagypolgári miliője miatt a közönség úgy érezheti, mintha Ady és Léda vendége lenne, a vendéglátók pedig minden titkukba beavatják a publikumot: hogyan lehet elrontani mindent a halhatatlanságért cserébe.

Színházi előadás magyar nyelven.

Programok

© 2021 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – Budapest Brand Nonprofit Zrt.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.