×
Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy Eija-Liisa Ahtila eredetileg október 5-re meghirdetett kiállítása technikai okokból elmarad.
Megértésüket köszönjük!

Menu

Sinfonietta Rīga

Sinfonietta Rīga

2018. október 5., 19.30

Müpa — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Közreműködik:
Kristaps Bergs – cselló
Vezényel:
Erki Pehk

Jegyárak: 2400 Ft, 3100 Ft, 3800 Ft, 4700 Ft, 5900 Ft

Jegyet veszek!

Müpa

Komor Marcell utca 1.
+36 1 555-3300

> i

Sinfonietta Rīga

Sinfonietta Rīga

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál nyitókoncertje
  1. Pēteris Vasks: Concerto no. 2 – Klātbūtne (Presence) per violoncello e orchestra d’archi
  2. Andris Dzenītis: Euphoria
  3. Erkki-Sven Tüür: Ardor
  4. Elis Vesik: Aegis

A Sinfonietta Rīga fiatal együttes. Ifjú muzsikusok hozták létre 2006-ban, akik a barokk és a klasszikus zene választékos stílusán nevelkedtek, ugyanakkor már ekkor elkötelezettjei voltak a modern zenének – különösen a rendkívül virulens és gazdag, világszerte csodált balti kortárs muzsikának –, de nem ijednek meg az akadémiák világától távol eső kísérleti zenétől vagy a crossover műfajoktól sem.

A CAFe Budapest fesztiválon felhangzó darabok közül Pēteris Vasks monumentális 2. csellóversenye nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy végigkövesse az emberi élet nagy misztériumát a születéstől a halálig. A művet a világhírű lett zeneszerző a Magyarországon is igen népszerű Sol Gabetta számára írta. A magyarországi bemutató szólistája a tanulmányait Heinrich Schiff bécsi mesteriskolájában végző, jelentős zenei versenyeket megnyerő fiatal lett csellista, Kristaps Bergs lesz.

Programok

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.