×
Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy Eija-Liisa Ahtila eredetileg október 5-re meghirdetett kiállítása technikai okokból elmarad.
Megértésüket köszönjük!

Menu

Budapest Ritmo

Budapest Ritmo

2018. október 6., 18.00

Akvárium Klub
Támogatók:
A Hangvetővel közös program.

Jegyárak: 3000 Ft

Napijegy: 3000 Ft

3 napos bérlet: 7500 Ft
A Budapest Ritmo világzenei fesztiválra 3 napos bérletet ide kattintva vásárolhat.

Jegyet veszek!

Akvárium Klub

Erzsébet tér 12.
+36 30 860 3368

> i

Parasztok Atmoszférában 
Fotó: Kollmann András

Budapest Ritmo

Nyisd ki a füled!

A Budapest Ritmo az egyszeri találkozások és a felfedezések fesztiválja. A programon fellépő hazai és külföldi előadók célja, hogy bemutassák, a hagyomány lehet izgalmas, a zene pedig a maga univerzális nyelvén mindenkihez szól. A műfajok és országok közötti határokat légiesítő programban egyaránt találkozhatunk feltörekvő egyéniségekkel és nagy legendákkal, valamint az idei roma tematika részeként megismerhetjük a roma zenei hagyományokat és azok kortárs arcát is.

Az idei Ritmo egyik legizgalmasabb produkciójának Gili Yalo koncertje ígérkezik. Az etióp funk karcos hangú új csillaga katartikus színpadi jelenség. Folytatva a nemzetközi együttműködések sorát, a Muzsikás és a Lengyelországban hasonlóan fontos Muzykanci tovább építi a magyar–lengyel barátságot.

Egy új projekt, a Parasztok Atmoszférában Kassákot Bartókkal, az avantgárdot a táncházmozgalommal és a modern experimentális poppal kapcsolja össze. A formáció az Erdőfű, a Buda Folk Band, a Gustave Tiger, a Triglav, a Góbé és a Camp Koala zenészeinek közreműködésével módszeres polgárpukkasztással, de tisztelettel mutatja be a paraszti kultúra zenei örökségét.

Ugyancsak szombaton lép fel a Magyarországon is jól ismert finn folk-hop a cappella együttes, a Tuuletar, akik Budapesten tartott első lemezbemutatójuk után két évvel már az egész világot bejárták. A szombat további fellépője a zavarba ejtő, kísérletező zenei tájképeket festő szlovén Širom.

Video

Programok

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.