Menu

Friedrich Wilhelm Murnau: Der letzte Mann (The Last Laugh) – magyarországi bemutató

Friedrich Wilhelm Murnau: Der letzte Mann (The Last Laugh) – magyarországi bemutató

2018. október 9., 19.30

Müpa — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Közreműködik:
Karol Beffa – zongora, Filip Presseisen – orgona, Budapest Sound Collective
Vezényel:
Dubóczky Gergely
Támogatók:
Támogató: Európai Unió – Kreatív Európa Program
Partnerek: BOZAR, Bertelsmann Brussels

Jegyárak: 2400 Ft, 3100 Ft, 3800 Ft, 4700 Ft, 5900 Ft

Müpa

Komor Marcell utca 1.
+36 1 555-3300

> i

Der letzte Mann

Friedrich Wilhelm Murnau: Der letzte Mann (The Last Laugh) – magyarországi bemutató

Filmkoncert Karol Beffa zenéjére

Az 1958-as Brüsszeli Világkiállításon a világ tizenkét legjobb filmje közé választott 1924-es német némafilm egyszerű, hétköznapi történetet mesél el egy idős szállodai portásról, mégis számos tekintetben úttörő alkotás volt. A film rendezője a hangsúlyt a színészi játékra és a szereplők lelki motivációit közvetítő, a figurákat intim közelségben mutató képekre helyezte. A felújított változathoz a francia zeneszerző és zongoraművész, Karol Beffa komponált új zenét.
Beffa rendkívül sokoldalú muzsikus, zeneszerző, zongoraművész és tanár. Zenetudománnyal is foglalkozik, doktori értekezését Ligeti György zongoraetűdjeiről írta. Kompozícióit a világ számos helyén játszották, olyan együttesek mutatták be darabjait, mint a Cambridge Voices, a Francia Rádió Filharmonikus Zenekara, a Lyoni Nemzeti Zenekar, a Szentpétervári Filharmonikusok, a Londoni Szimfonikusok vagy a Brémai Kamarazenekar. Több műfajban alkot, ezidáig 15 játékfilmhez írt zenét.

A mű a BOZAR és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál felkérésére született, ősbemutatójára az UFA Film Nights keretében került sor.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.