Menu

Mintázat és dekoráció

Mintázat és dekoráció

2019. október 4., 18.00

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Kurátorok:
Esther Boehle (Aachen), Manuela Ammer (Bécs)
A kiállítás budapesti szervezői:
Jan Elantkowski, Petró Zsuzsanna
Kiállító művészek:
Brad Davis, Frank Faulkner, Tina Girouard, Valerie Jaudon, Joyce Kozloff, Robert Kushner, Thomas Lanigan-Schmidt, Kim Macconnel, Miriam Schapiro, Kendall Shaw, Ned Smyth, Robert Zakanitch, Joe Zucker
Támogatók:
Ludwig Forum für Internationale Kunst (Aachen), mumok – Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig (Bécs)

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeummal közös program.

 

Jegyvásárlás a helyszínen, bővebb információ a helyszín honlapján.

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Komor Marcell utca 1.
+36 1 555 3444

> i

Kim MacConnel: Ehető (1979), akril, fémfesték, pamut

Mintázat és dekoráció

A Mintázat és dekoráció elnevezésű mozgalom az 1970-es években alakult ki az Egyesült Államokban, olyan művészek kezdeményezésére, mint Joyce Kozloff, Valerie Jaudon, Robert Kushner vagy Miriam Schapiro. A mozgalom követői radikálisan megkülönböztették magukat az uralkodó művészeti irányzatoktól, például a minimalista vagy a konceptuális művészettől. Munkáikkal a képzelőerő és a szín érzékiségét, valamint az élet feltétlen szeretetét ünnepelték.
Az európai közönség először találkozhat e változatos, sokrétű mozgalom ilyen léptékű feldolgozásával a Peter és Irene Ludwig gyűjteményéből válogatott munkákat felsorakoztató kiállításon: a bemutatott művészi formák skálája a keleti művészet inspirálta mozaikoktól a monumentális textilkollázsokon, festményeken és grafikai munkákon át az egész teret betöltő installációkig, valamint video performance-okig terjed.

A kiállítás megtekinthető október 5. és január 5. között.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.