Menu

Kertész 125

Kertész 125

2019. október 4., 11.00

Erzsébet tér
Támogatók:
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal közös program.

Ingyenes program

Erzsébet tér


> i

André Kertész: Szatirikus táncosnő (Förstner Magda), Párizs, 1926/1967 
Forrás: André Kertész Emlékmúzeum tulajdona

Kertész 125

Interaktív köztéri fotóinstalláció

André Kertész (1894–1985), a világhírű fotográfus 125 éve született Budapesten. Alakját és kivételes életművét a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ egy különleges szabadtéri installációval idézi meg.
A térben a Kertész Andorként született művész életrajza kerül egészen egyedi megvilágításba: élettörténete egy 12 négyzetméternyi világító fotófalon, egy képválogatás bemutatásával elevenedik meg. Hasonlóan merész és újszerű formában találkozhatunk egy ikonikus alkotásával is, a víz alatt úszó férfiról készült fotográfiájával.
A szabadtéri installáció kreatív fotók létrehozására is lehetőséget teremt: André Kertész Szatirikus táncosnő című képének enteriőrjét megidézve elkészíthetővé válik a világhírű fotó saját változata.

Az installáció megtekinthető október 4–20. között.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.