Menu

Költözik a Halászbástya!

Költözik a Halászbástya!

2019. október 12., 10.00

Szabadság tér

Ingyenes program

Szabadság tér


> i

Olivier Grossetête 
Fotó: François Moura

Költözik a Halászbástya!

Közösségi városépítés Olivier Grossetête monumentális kartonkonstrukciója segítségével

A nemzetközi hírű, Marseille-ben élő művész, Olivier Grossetête a közterületi és közösségi művészet egyik legeredetibb egyénisége. Monumentális kartonépületeit öt kontinens városaiban építette már fel. A közel kétszáz, dobozból összeállított „épület” felállításában, majd lebontásában milliónyian vettek már részt.
Az impozáns – tornyot, templomot, mesebeli kastélyt mintázó – épületek spontán összeverődő járókelők segítségével nőnek ki a földből. A gondosan megtervezett alkotóelemeket eleinte néhány építőmester is el tudja helyezni, ám az újabb és újabb emeletek felrakásához mind több segítő kézre van szükség. Az építkezés végére az együtt dolgozó önkéntesek száma sokszor a százat is eléri. Egy-egy konstrukció nem ritkán 25 méter magas, akár 1500 kartonalkatrészből is állhat, melyek összesen másfél tonnát nyomnak.

Video

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.