Menu

Bacon, Freud és a Londoni Iskola

Bacon, Freud és a Londoni Iskola

2018. október 9., 10.00

Magyar Nemzeti Galéria
Kurátor:
Elena Crippa (Tate Britain)
A budapesti kiállítás társkurátora:
Fehér Dávid
Támogatók:
A Magyar Nemzeti Galériával közös program.

 

Jegyvásárlás a helyszínen, bővebb információ a helyszín honlapján.

Magyar Nemzeti Galéria

Szent György tér 2.
+36 20 4397 325

> i

Lucian Freud: Lány kismacskával, 1947 © Tate, 2018

Bacon, Freud és a Londoni Iskola

A közel kilencven képet bemutató tárlat a 20. századi brit festészet egyik meghatározó vonulatára, a figurális festészet történetére fókuszál, különös tekintettel azon művészek tevékenységére, akiket a szakirodalom gyakran Londoni Iskolának nevez. Olyan kulcsfontosságú alkotók tartoznak e csoporthoz, mint Francis Bacon, Lucian Freud, Frank Auerbach és Leon Kossoff.
A kiállítás a Londoni Iskola művészetének első magyarországi tárlata, amely az irányzat legismertebb alkotói mellett a 20. század második felének londoni művészeti színterén kibontakozó művészi párbeszédeket is bemutatja, többek között olyan festők tevékenységét, mint Michael Andrews, R. B. Kitaj, Paula Rego, F. N. Souza és Euan Uglow.
A tárlat a Tate Britainnel együttműködésben valósul meg, akárcsak a Szépművészeti Múzeumban 2010-ben bemutatott Turner és Itália című, nagy sikerű kiállítás.

A kiállítás megtekinthető október 9. és január 13. között.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.