Menu

Dzsindzsa másképp

Dzsindzsa másképp

2019. október 13., 19.30

Akvárium Klub — VOLT Lokál
Támogatók:
Az Akvárium Klubbal közös program.

Ingyenes program

Akvárium Klub

Erzsébet tér 12.
+36 30 860 3368

> i

Dzsindzsa

Dzsindzsa másképp

Downtown CAFe - Kiszakadás a komfortzónából

Tavaly indult az Akvárium Klub és a CAFe Budapest közös klubsorozata, a Downtown CAFe. A fellépő együttesekben és formációkban, ismert előadóművészek side-projektjeiben közös a kísérletezés és az improvizáció iránti elköteleződés, és persze az is, hogy közönségüket hasonlóan kísérletezőnek és minden újra nyitottnak képzelik el, elég merésznek ahhoz, hogy kiszakadjanak a komfortzónájukból.
A Dzsindzsa zenéje a 60-as évek Amerikájának avantgárd jazzéből merít, de jelen vannak benne a folk, a bop, a beat vagy a funk elemei is, s mivel a tagok nemcsak a jazz, hanem a könnyűzene számos területén is tevékenyek, ennek hatása is fellelhető zenéjükben, melynek legjellemzőbb vonása a kimagasló igényességgel, virtuóz szólókkal és kiváló hangszerelési megoldásokkal párosuló groteszk-ironikus hangvétel és humor.
A Dzsindzsa úgy beszél a jazz formanyelvén, hogy nem csupán a műfaj elkötelezett rajongóinak szívét dobogtatja meg, hiszen a maga szellemesen improvizatív stílusával, finom iróniával, kellő érzékenységgel s néha kifejezetten punkos zúzással könnyedén levehet bárkit a lábáról.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.