Menu

Urban Borders – kiállításmegnyitó

Urban Borders – kiállításmegnyitó

2019. október 17., 15.00

Klauzál tér
Alkotók:
Brad Downey, Vincent Grünwald
Támogatók:
A Telep Galériával közös program.

Ingyenes program

Klauzál tér


> i

Urban Borders

Urban Borders – kiállításmegnyitó

Valószínűleg lehetetlen fogalmi úton, a maga komplexitásában megragadni a városi ember és a városi tér kapcsolatát. Mit is jelent valójában a heterotópia (Michel Foucault), mi is az a „nem-hely”, a privát tér, a közösségi tér vagy a nyilvános tér? Az utóbbi években egyfajta modern térhasználat kezdett megjelenni, ugyanakkor megszűnni látszik a köztér klasszikus értelemben vett szociális szerepe. Vajon a kultúra és a kulturális intézmények képesek-e közreműködni ennek a bonyolult kapcsolatnak a megértésében?
Az Urban Borders a várost egy mind területében, mind pedig összetételében folyamatosan változó, diverz szövedéknek látja, melyen absztrakt és egyszerre nagyon is kézzel fogható határvonalak futnak keresztül. Ezek a határok néha elválasztanak, néha összekötnek.
Az Urban Borders installációi a városi térbe való fizikai beavatkozás kísérletei, a kortárs képzőművészet eszközeivel próbálják megjeleníteni a látható és a láthatatlan városi határokat.

Az installáció megtekinthető október 17. és november 3. között

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.