Menu

Fiktív vonalak

Fiktív vonalak

2019. október 4., 19.00

Telep Galéria
Kiállító művészek:
Demeter Dávid, Gróf Ferenc, Kárpáti János Iván, MAMŰ Társaság, Murányi Mózes Márton, Permanent Residents (Bogyó Virág, Hódi Csilla), Tamir Zadok
Támogatók:
A Telep Galériával közös program.

Ingyenes program

Telep Galéria

Madách Imre út 8.
+36 20 824 4913

> i

Fiktiv vonalak

Fiktív vonalak

A határról legáltalánosabban mint geopolitikai „térelemről” szokás beszélni, amely a földrajzi teret államokra, vagyis zászlók alá rendezett területekre osztja. Vannak azonban kevésbé konkrét határfogalmak is, ilyen például a szimbolikus és a rendkívül változékony társadalmi határ, mely interperszonális kapcsolatainkat, a közösségekhez való viszonyulásunkat körvonalazza.
A kelet-európai országok között húzódó adminisztrációs vonalak összetettségét az egymásra rakódott időrétegek, a rendszerváltás előtti évtizedek és az elmúlt közel harminc év sok tekintetben befolyásolta. Ezt illusztrálják a schengeni egyezmény következtében funkciójukat vesztett határátkelők épületei is.
A Fiktív vonalak című csoportos kiállítás célja az adott téma sokoldalúságának és komplexitásának bemutatása képzőművészeti eszközök segítségével.

A kiállítás megtekinthető október 4–25. között.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.