Menu

100 szóban Budapest – kiállításmegnyitó

100 szóban Budapest – kiállításmegnyitó

2019. október 4., 18.00

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
A zsűri tagjai:
Nagy Dániel Viktor – színművész, Jakab Juli – filmdramaturg, forgatókönyvíró, színésznő, Busa Pista – előadóművész, rapper, Székely Kriszta – színházrendező
Támogatók:
A Mindspace Nonprofit Kft.-vel és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral közös program.

Ingyenes program

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Szabó Ervin tér 1.

> i

100 szóban Budapest – kiállításmegnyitó 
Fotó: Hrotkó Bálint

100 szóban Budapest – kiállításmegnyitó

Egy visszaszorulóban lévő műfaj, a tárcanovella másodvirágzását köszönhetjük a 100 szóban Budapest elnevezésű kezdeményezésnek. A sikerben bizonyára szerepet játszik az is, hogy sokunknak van véleménye fővárosunkról, és sokan vannak azok is, akik szeretnek írni, csak a megfelelő témára vagy feladatra várnak. A feladat pedig egyszerű: legyen egy saját történet Budapestről, melyet el lehet mesélni mindössze száz szóban.
A július 15-ig beérkező pályázatokból egy négytagú zsűri választja ki a tizenkét legjobb történetet, melyekhez kortárs művészek készítenek illusztrációkat – utóbbiakból nyílik kiállítás a CAFe Budapesten. Díjat kap a három legjobb történet, és idén immár másodszor díjazzák külön kategóriában a 18 évesnél fiatalabbakat; nem mellesleg pedig a legjobb 100 történetből egy mindenki számára elérhető POKET zsebkönyv is készül.

A kiállítás megtekinthető október 4–20. között.

Video

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.