Menu

1971 – Párhuzamos különidők

1971 – Párhuzamos különidők

2018. október 12., 17.00

BTM Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár
Támogatók:
A BTM Kiscelli Múzeummal közös program.

Jegyárak: 800 Ft, 1600 Ft

Jegyvásárlás a helyszínen, bővebb információ a helyszín honlapján.

BTM Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár

Kiscelli utca 108.
Telefon: +36 20 250 3311

> i

Attalai Gábor: Veszélyes szék, fotó, 1972

1971 – Párhuzamos különidők

A kiállításon két generáció lép színre. Az egyik már az ötvenes években befutott, majd az évtized végén művészileg sikeresen modernizálódó nemzedék, melynek magas társadalmi státuszát főiskolai katedra, állami megrendelések, múzeumi vásárlások és monumentális munkák jelezték. A Budapesti Történeti Múzeum 1971-ben e generáció képviselőinek – Hincz Gyula, Somogyi József, Domanovszky Endre – szentelt egy gyűjteményes kiállítást.
A másik műcsoport létrejötte egy jóval fiatalabb generációhoz kötődik. A ’60-as évek végén jelentkező művésznemzedék számos kísérletet tett arra, hogy bejusson a művészet intézményeibe. Az egyik ilyen, mára szinte elfelejtett, de annál tanulságosabb kísérlet Beke László 1971-es Elképzelés című felhívása volt. A magyar művészettörténetben ezt az évet tekintik a konceptualizmus kiindulópontjának.
A két projekt egy épületben, két helyszínen irányítja rá a figyelmet az egyidejű, de a történeti emlékezetben markánsan különváló jelenségekre.

A kiállítás megtekinthető október 12. és február 28. között.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.