Menu

Dante XXI. – Tárlatvezetés és nyitott műhely

Dante XXI. – Tárlatvezetés és nyitott műhely

2018. október 13., 18.30

Gabor M Szoke Studio
Támogatók:
A Gabor M Szoke Studioval közös program.

Ingyenes program

A tárlatvezetés betelt.

Gabor M Szoke Studio

Bronzöntő utca 1–8. / Csepel Művek

> i

Dante XXI. - Gabor M Szoke Studio

Dante XXI. – Tárlatvezetés és nyitott műhely

Szőke Gábor Miklósnak, hazánk egyik legsikeresebb kortárs művészének a Csepel Művekben található stúdiója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál új helyszíne. Szőkét legtöbben monumentális, ipari léptékű, köztéri állatszobrairól ismerik, de a szobrok mellett, a művész festményeket is készít, valamint díjnyertes bútorokat és belső tereket tervez, melyeket magánmitológiája, a Dante Birodalom határoz meg.

A képzeletbeli birodalom központi alakja Dante, aki az alkotó néhai dobermannjáról kapta a nevét. A háromnapos esemény Dante alakján keresztül vezeti be a látogatót a 21. kerületben található Csepel Művek romos gyárépületei közé, amelyekből a Gabor M Szoke Studio mint egy 21. századi, kortárs művészeti alkotóműhely, teljes birodalmi pompájában emelkedik ki.

Szőke Gábor Miklós stúdiójában olykor több százan is megfordulnak egy-egy monumentális munka kivitelezése során, a Dante XXI. programsorozat ideje alatt ezek a terek mind látogathatók lesznek, így beleshetünk a művész szobrainak műhelymunkáiba is.

A programra Dante XXI. busszal is el lehet jutni, melyre Csepel felé a Városháza Parkban, a belváros felé a Gabor M Szoke Studiónál lehet felszállni. A különjáratra ezen a linken lehet előzetesen helyet foglalni.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.