Menu

Guillaume Perret / DJ Bootsie Quartet

Guillaume Perret / DJ Bootsie Quartet

2018. október 20., 20.00

TRIP Hajó
Támogatók:
A TRIP Hajóval közös program.

Jegyárak: 2000 Ft

TRIP Hajó

Szilágyi Dezső tér, 2. kikötő
+36 20 355 6476

> i

Guillaume Perret

Guillaume Perret / DJ Bootsie Quartet

  1. 20.00 Guillaume Perret
  2. 22.30 DJ Bootsie Quartet

A francia szaxofonost és zeneszerzőt az a vágy hajtja, hogy hangszere számára új dimenziókat nyisson. Guillaume Perret igazi felfedező, hangkutató, aki a legkülönfélébb elektronikai eszközökkel – pedálokkal, effektekkel – felszerelkezve indul el azokon az izgalmas felfedezőutakon, melyeken természetesen a közönség is elkísérheti. Egyszerre valóságos és metaforikus jelentésű Doors EP című lemezének (2013) borítója, melyen a művészt hálóként borítják el a kábelek. Nem puszta szójáték az asszociáció: „sax machine”.
Zenéje nem kapcsolódik egyetlen műfajhoz sem, leginkább az általa felkeltett érzelmek felől lehetne meghatározni. Muzsikája innovatív keveréke a modern jazznek, a funkynak, melyben akár még egy fémesen felsikító gitár is megszólalhat. Guillaume Perret zenei hibridjei bámulatba ejtenek, hol nyugtalanító, hol pedig varázslatos képeket és érzéseket hívnak elő.
Hiphop, basszusütemek, elektronika, scratch, film- és népzenei elemek, egy csipetnyi komolyzene és nyomokban jazz... Ezek mesteri elegye határozza meg a 20 éve a pályán lévő DJ-producer, Bootsie (Solymosi Vilmos) számait. Egyéni hangja már az Ugar Recordsnál megjelent lemezével kitűnt a nemzetközi hiphop-elektronikus szcénából. Második és harmadik önálló albumát az angol BBE kiadó jelentette meg a műfaj világszerte legnagyobb neveinek (J Dilla, Pete Rock, DJ Vadim, DJ Jazzy Jeff, Madlib) társaságában.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.