Menu

2. Rug Art Fest

2. Rug Art Fest

2018. október 8., 18.00

Bálna Budapest — Makett-terem
Támogatók:
A Szőnyeg Tervezők Társaságával közös program.

Ingyenes program

Bálna Budapest

Fővám tér 11–12.

> i

2. Rug Art Fest

2. Rug Art Fest

Kortárs magyar szőnyegtervezők találkozója

A szőnyegtervező-művész olyan, mint egy zeneszerző: megkomponálja a szőnyeg vizuális képét, megfesti, majd műhelyrajzként elkészíti a kottáját. A gyártó pedig olyan, mint egy „zenekar”, aki lejátssza ezt a kottát.
A modern szőnyegtervezés fiatal művészeti ág. Az 1900-as évek körüli ipari és képzőművészeti forradalom következtében született, ezért mindig is e két terület határvonalán helyezkedett el. Korunk szőnyegtervei pedig leginkább már festményekhez, grafikákhoz, fotókhoz hasonlítanak, maga a szőnyeg pedig egy izgalmas metamorfózis során születik meg.
Az idei Rug Art Fest programja négy részből áll: a Szőnyeg-Varázs-Szőnyeg keretében terveikkel és megvalósult alkotásaikkal ismét bemutatkoznak a professzionális szőnyegtervezők. A MORF-TEXTIL címmel meghirdetett pályázaton az újrahasznosított textildesign zsűrizett kreációiban gyönyörködhetnek majd a látogatók, a GONDOLD ÁT projekten belül pedig a formatervezők zsűrizett tárgyai kerülnek kiállításra. MŰHELYTITKOK címmel Réthey-Prikkel Tamás fotográfus enged bepillantást különleges képein keresztül a szőnyeggyártás rejtett, már-már szinte láthatatlan csodavilágába.

A kiállítás megtekinthető október 8. és 22. között.

Video

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.