Menu

Tömegdinamikák

Tömegdinamikák

2018. október 10., 10.00

Fővám tér

Ingyenes program

Fővám tér


> i

Tömegdinamikák

Tömegdinamikák

Horváth Éva Mónika térinstallációja

A Tömegdinamikák című térinstalláció a Fővám téri metrómegálló közbülső csarnokában lesz látható. Impozáns méreteivel és szoborszerű építményével az utazóközönség figyelmét a nagyvárosok egyik tipikus jelenségére, a tömegesedésre szeretné felhívni.
Horváth Éva Mónika (1965) festő szakon szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, majd esztétikai és filozófiai tanulmányokat folytatott az ELTE-n és a szegedi egyetemen. Szerteágazó teoretikus érdeklődése művészetének sokszínűségében is egyre inkább megjelenik: a térinstallációk, a festmények mellett ezt jelzik grafikai munkái és performanszai.
Az olasz futurista és az orosz kubista festészettel egyaránt rokonítható művein keresztül Horváth Éva Mónika megrögzötten keresi az emberi tömegdinamika törvényszerűségeit; lényegében a 21. századi nagyvárosi tömegmozgásokat szövi képi mintázattá. A művek többsége egyfajta „kitörés előtti” ingerrel jeleníti meg a nagyvárosi tömegben lappangó feszültséget. Egyének és tömegek dialógusát láthatjuk – állandó mozgásban.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.