Menu

Quatuor Diotima

Quatuor Diotima

2018. október 9., 19.30

Budapest Music Center — Koncertterem
Támogatók:
DRAC, Région Centre-Val de Loire, Institut Français, Spedidam, Fonds pour la Création musicale, Adami

Jegyárak: 2000 Ft

Budapest Music Center

Mátyás utca 8.
+36 1 216-7894

> i

Diotima 
Fotó: Verena Chen

Quatuor Diotima

  1. Helena Tulve: nec,ros, nec pluvia – magyarországi bemutató
  2. Bella Máté: Tanulmány

  3. Bartók: 5. vonósnégyes

A vonósnégyes műfaji tradíciójának elevenen tartása érdekében a Diotima rendszeresen rendel új műveket, műsoron tartja az utóbbi évtizedek legjelentősebb kompozícióit és újfajta megközelítéseket keres a 20. század mesterműveihez is. A budapesti koncerten Bella Máté darabja mellett az ünnepelt észt zeneszerzőnő, Helena Tulve kompozíciója szólal meg.
A Quatuor Diotima a legrangosabb koncerttermek visszatérő vendége, koncertsorozatait komoly szakmai és közönségérdeklődés követi, jelenleg Peter Brook legendás párizsi színházában (Théatre des Bouffes du Nord) és az Orleans-i Színházban van saját hangversenyszériája.
A kvartett korábban lemezre vette Schubert, Onslow, Janácek, Schönberg, Berg, Lachenmann, Nono, Crumb, Reich, Hosokawa és Posadas vonósnégyeseit, valamint dolgozik a második bécsi iskola kvartett-összkiadásán.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.