Menu

Varga Tamás csellókoncertje

Varga Tamás csellókoncertje

2018. október 8., 19.30

Budapest Music Center — Koncertterem

Jegyárak: 2000 Ft

Budapest Music Center

Mátyás utca 8.
+36 1 216-7894

> i

Varga Tamás 
Fotó: Hrotkó Bálint / CAFe Budapest

Varga Tamás csellókoncertje

  1. Vajda Gergely: Captain Hume’s Last Pavin – ősbemutató
  2. Aaron Jay Kernis: Blues for Mr. Z – ősbemutató
  3. Vidovszky László: Két parafrázis – ősbemutató
  4. Akira Nishimura: A Song of Kalavinka – ősbemutató

  5. Kodály: Szólószonáta, op. 8

A Bécsi Filharmonikusok szólócsellistája, Varga Tamás immár több mint két évtizede él a császárvárosban, budapesti szólóestjének műsora azonban arról tanúskodik, hogy sem a magyar zenével, sem a mai magyar zeneszerzéssel nem szakadt meg a kapcsolata. Műsorát a csellóirodalom 20. századi alapműve, Kodály Zoltán Szólószonátája köré építette fel.
Az 1915-ben írt és éppen 100 éve, 1918-ban bemutatott darab egyik jellegzetessége, hogy a hangszer két legmélyebb húrját a szokásos hangoláshoz képest mélyebbre kell állítani. A Varga Tamás számára írt négy új mű – melyek mindegyike ősbemutatóként hangzik majd el – ugyanerre a hangzásra tart igényt.
Vajda Gergely új műve pedig nemcsak Kodály személyét, hanem egy 17. században élt zeneszerzőt és gambajátékost, a katonaként szolgáló Tobias Hume alakját is megidézi.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.