×
Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy az eredetileg október 6-án 19.00 órára meghirdetett Kravcsenko-maraton elmarad.
Megértésüket köszönjük!

Menu

Varga Tamás csellókoncertje

Varga Tamás csellókoncertje

2018. október 8., 19.30

Budapest Music Center — Koncertterem

Jegyárak: 2000 Ft

Jegyet veszek!

Budapest Music Center

Mátyás utca 8.
+36 1 216-7894

> i

Varga Tamás 
Fotó: Hrotkó Bálint / CAFe Budapest

Varga Tamás csellókoncertje

  1. Vidovszky László: Új mű – ősbemutató
  2. Vajda Gergely: Captain Hume’s Last Pavin
  3. Akira Nishimura: A Song of Kalavinka
  4. Aaron Jay Kernis: Új mű – ősbemutató
  5. Kodály: Szólószonáta, op. 8

A Bécsi Filharmonikusok szólamvezető csellistája, Varga Tamás immár közel két évtizede él a császárvárosban, budapesti szólóestjének műsora azonban arról tanúskodik, hogy sem a magyar zenével, sem a mai magyar zeneszerzéssel nem szakadt meg a kapcsolata. Vajda Gergely kifejezetten az ő felkérésére írta új művét.
A Captain Hume’s Last Pavin (Hume kapitány utolsó pavan-ja) címben szereplő Hume kapitány valóságos személy. A 17. század első felében szolgált katonaként, zeneszerzőként és gambajátékosként. A skót férfiú élete – ahogy mondani szokás – kész regény volt. De Vajda Gergely darabja nemcsak Tobias Hume alakját idézi meg, kapcsolatba lép Kodály Szólószonátájával is.

Programok

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.