×

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az új járványügyi rendelkezések miatt a november 21-én 19.00 órára tervezett Philip Glass: Les Enfants Terribles (Veszedelmes éden) című bemutató elmarad. Az előadásra megváltott jegyek visszaválthatók december 21-ig a fesztivál weboldalán.

Megértésüket köszönjük!

Menu

Sean Scully: Átutazó – retrospektív kiállítás

Sean Scully: Átutazó – retrospektív kiállítás

2020. október 14., 10.00

Magyar Nemzeti Galéria
Kurátor:
Fehér Dávid
Támogatók:
A kiállítás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Müpa és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria közös programja.

 

Jegyvásárlás a helyszínen, bővebb információ a helyszín honlapján.

Magyar Nemzeti Galéria

Szent György tér 2.
+36 20 4397 325

> i

Sean Scully Tájvonal mező (Landline Field), 2014 olaj, alumínium; 216 × 190,5 cm, magángyűjtemény © Sean Scully. A művész engedélyével. Fotó: Christoph Knoch

Sean Scully: Átutazó – retrospektív kiállítás

A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria a kelet-közép-európai régióban először mutatja be retrospektív igénnyel Sean Scully életművét. Scully az absztrakció legfontosabb kortárs képviselői közé tartozik, akinek művészetét egyszerre jellemzi formai redukció és referenciális gazdagság, geometrikus építkezés és expresszív önkifejezés. A kiállítás az életmű összes meghatározó periódusát áttekinti az 1960-as évek korai figurális kísérleteitől az 1970-es évek minimalista formanyelvén, az 1980-as évek expresszív sávokból építkező, plasztikai értékű alkotásain át az ablak- és falmotívumokkal asszociálható műcsoportokig, illetve egészen a közelmúlt sokakat meglepő figurális fordulatáig. A mintegy száztíz Scully-művet bemutató kiállításon a monumentális festmények mellett megjelennek papírmunkák, plasztikák és fotóművek is.

A kiállítás megtekinthető október 14. és január 31. között.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – Budapest Brand Nonprofit Zrt.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.