×

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az új járványügyi rendelkezések miatt a november 21-én 19.00 órára tervezett Philip Glass: Les Enfants Terribles (Veszedelmes éden) című bemutató elmarad. Az előadásra megváltott jegyek visszaválthatók december 21-ig a fesztivál weboldalán.

Megértésüket köszönjük!

Menu

Új Magyar Zenei Fórum 2020

Új Magyar Zenei Fórum 2020

2020. október 10., 19.30

Budapest Music Center — Koncertterem
Közreműködik:
Pálfalvi Tamás – trombita, UMZE Kamaraegyüttes
Vezényel:
Tihanyi László
Támogatók:
A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapest Music Centerrel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Jegyárak: 1500 Ft

Budapest Music Center

Mátyás utca 8.
+36 1 216 7894

> i

Az Új Magyar Zenei Fórum 2020 zeneszerzőversenye 
Fotó: Kotschy Gábor / CAFe Budapest

Új Magyar Zenei Fórum 2020

A kamarazenekari kategória döntője
  1. Dinyés Dániel: Capriccio – ősbemutató
  2. Cservenák Ármin: Silver – ősbemutató
  3. Dargay Marcell: RICERCAR – Hommage à Béla Bartók – ősbemutató
  4. Horváth Balázs: quasi ciaccona metrica – ősbemutató

Az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenye a fiatal és középgenerációhoz tartozó komponistanemzedék számára kivételes lehetőség, hogy nagyobb előadó-apparátusra írt műveikkel a nagyközönség elé lépjenek. A verseny elsődleges célja, hogy új darabok megalkotását ösztönözze és támogassa, és tartós együttműködést alakítson ki a szerzők és a zenekarok között. Az elmúlt években Varga Judittól Horváth Balázsig, Tornyai Pétertől Balogh Mátéig, Sáry Bánktól Dargay Marcellig, Bella Mátétól Sándor Lászlóig, Zombola Pétertől Dinyés Dánielig – és a sor messze nem teljes – a zsűri olyan komponistákat díjazott, akik mára kortárs zenei életünk megkerülhetetlen szereplőivé váltak.
A 7–15 perces kamarazenei, illetve ensemble-kompozíciók hangszerelése tekintetében a zeneszerzők nagy szabadságot élveznek: 10–16 muzsikust foglalkoztathatnak, a klasszikus zenekarban megszokott hangszereken túl akár basszusgitárt vagy cimbalmot is szerepeltethetnek. Egy megkötés azonban van: a zsűri a zeneszerzőktől olyan pályaműveket vár, amelyben közreműködik trombitaszólista.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – Budapest Brand Nonprofit Zrt.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.