Menu

Rimini Protokoll: Nachlass – Pièces sans personnes (Hagyaték)

Rimini Protokoll: Nachlass – Pièces sans personnes (Hagyaték)

2020. október 16., 19.30

Trafó Kortárs Művészetek Háza — Nagyterem
Koncepció:
Stefan Kaegi, Dominic Huber
Szöveg:
Stefan Kaegi
Látvány:
Dominic Huber
Animáció:
Bruno Deville
Hang:
Frédéric Morier
Az alkotók munkatársai:
Magali Tosato, Déborah Helle
A látványtervező munkatársai:
Clio Van Aerde, Marine Brosse
Technikai koncepció, díszlet:
Théâtre Vidy-Lausanne
Dramaturg:
Katja Hagedorn
Támogatók:
Az előadás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös programja.

Produkciós partner: Théâtre Vidy-Lausanne
Koprodukciós partnerek: Rimini Apparat, Schauspielhaus Zürich, Bonlieu Scène nationale Annecy és a La Bâtie-Festival de Genève az INTERREG France-Suisse 2014–2020 program keretében, Maillon, Théâtre de Strasbourg – Scène européenne, Stadsschouwburg Amsterdam, Staatsschauspiel Dresden, Carolina Performing Arts
Támogatók: Pro Helvetia – Swiss Arts Council, Fondation Casino Barrière (Montreux), The Mayor of Berlin – Senate Chancellery – Cultural Affairs

Jegyárak: 3200 Ft

Trafó Kortárs Művészetek Háza

Liliom utca 41.
+36-1 215 1600

> i

Rimini Protokoll - Nachlass 
Fotó: Mathilda Olmi

Rimini Protokoll: Nachlass – Pièces sans personnes (Hagyaték)

Mi marad utánunk, ha meghalunk? Hogyan lehet emlékeket színpadra állítani? Svájcban az utóbbi évtizedekben a várható élettartam majdnem negyven évvel növekedett meg. Az orvostudomány gyors fejlődése lehetővé teszi, hogy minél kijjebb tolhassuk az élet határait, és a törvénykezés ebben az országban lehetőséget ad arra is, hogy valaki maga határozza meg halála idejét és körülményeit.
A Rimini Protokoll alkotócsapat svájci tagja, Stefan Kaegi alapos kutató- és előkészítő munka után kiválasztott nyolc olyan személyt, akik különböző okokból úgy döntöttek, el(ő)készítik életből való távozásukat. Elmesélik, milyen örökséget szeretnének maguk után hagyni. A Nachlass nyolc valós példán keresztül beszél a hagyatékról és arról, hogy az egyéni döntések nyomán hogyan állhat össze közös örökségünk. Mit hagyunk azoknak, akiket szerettünk, és mit a társadalomnak, amelyben éltünk?

Előadás angol, német és francia nyelven, magyar és angol felirattal.

Video

Programok

© 2021 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – Budapest Brand Nonprofit Zrt.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.